ویژگی کارگاه های بسته بندی خرما

کارگاه بسته بندی خرما

در این مقاله میخواهیم ویژگی های کارگاه بسته بندی خرما را طبق توضیحات سازمان استاندارد بررسی کنیم.

در بسیاری از شرکت های فعال در زمینه خرما این استاندارد ها رعایت نمی شود .

اصول استاندارد در کارگاه های بسته بندی همیشه مهم بوده و امروزه با توجه به وجود بیماری های مختلف اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

با شرکت کریستال فعال در زمینه صادرات خرما و صادرات شیره خرما همراه باشید.

 

محل استقرار

محل کارگاه باید مورد تایید و دارای مجوزهای قانونی لازم از سوی مراجع قانونی ذیصلاح باشد .

شرایط کارگاه بسته بندی خرما

کارگاه بسته بندی خرما در مناطقی که محیط آنها آلوده است، مانند واحدهای صنعتی که تهدید جدی برای آلوده شدن محصول خرما به شمار می آیند (مانند سیمان، چرم سازی) نباید احداث شود.

مساحت کارگاه

مساحت کارگاه بسته بندی به ظرفیت آن بستگی دارد.

برای مثال برای یک واحد بسته بندی با حداقلظرفیت ۲۰۰۰ تن در سال، سالنی با مساحت ۳۰۰ متر مربع مورد نیاز می باشد .

ظرفیت سردخانه خرما برای نگهداری خرمای بسته بندی شده باید حداقل نصف ظرفیت کارگاه بسته بندی باشد.

بنا براین برای یک کارگاه با ظرفیت ۲۰۰۰ تن در سال نیاز به یک سردخانه ۱۰۰۰ تنی می باشد

مساحت انبار ظروف بسته بندی با توجه به ظرفیت کارگاه بسته بندی بوده حدود ۱۰۰ متر مربع می باشد.

برای ساختمان اداری، سرویس ها و نگهبانی به حدود ۷۰ متر مربع فضا نیاز می باشد.

یاد آوری – کلیه شرایط سردخانه باید مطابق استاندارد ملی ایران به شماره ۱۸۹۹، ساختمان تجهیزات ایمنی سردخانه مواد خوراکی – آیین کار باشد.

شرایط کارگاه بسته بندی خرما

سالن بسته بندی

کارگاه بسته بندی خرما، باید ضوابط فنی و بهداشتی مورد تایید اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی را دارا باشد.

سالن بسته بندی خرما، نباید در تماس مستقیم با واحدهای بیرونی باشد و همچنین ظروف بسته بندی نباید در سالن بسته بندی انبار شوند.

مواد بسته بندی باید در محلی خشک، تمیز و بدون خطر آلودگی باشند.

دستگاه ها باید به گونه ای در سالن بسته بندی مستقر شوند که عملیات خوب بهداشتی و تمیز کردن آنها به راحتی انجام شود.

روشنایی طبیعی یا مصنوعی باید به حد کافی در سالن بسته بندی فراهم باشد تا انجام عملیات آماده سازی، بسته بندی را به خوبی عملی سازد.

سطوح در تماس با محصول خرما باید بدون منفذ بوده و به راحتی بتوان آن را تمیز کرد .

همچنین جهت جلوگیری از ورود حشرات موذی پشت کلیه پنجره – ها باید توری نصب شود و جلوی در ورودی نیز پرده ای وجود داشته باشد.

يادآوري ۱- سالن بسته بندی و کلیه قسمت های قابل شستشوی دستگاهها، وسایل و سطوح در تماس با خرما باید پس از کلیه کار روزانه، تمیز شود.

یادآوری ۲ – کلبه سبدها و ظروفی که در طول عملیات آماده سازی و بسته بندی مورد استفاده قرار می گیرند باید به طور منظم تمیز شده و در محلی دور از خطر آلودگی قرار داده شوند.

یاد آوری ۳- کلیه وسایل مورد استفاده در سیستم شستشو (مانند شلنگ، جارو پس از آکلبه کار باید جمع آوری شده ودر محلی با شرایط مناسب قرار داده شوند.

یادآوری ۴- کلیه تجهیزات مورد استفاده در کنترل کیفیت (مانند دستگاه توزین، دماسنج رطوبت سنج) باید به طور مرتب از لحاظ دقت و حساسیت بررسی شوند.

مقررات کارگاه بسته بندی خرما

کلیه افراد در سالن بسته بندی باید در هنگام کار پوشش محافظ و مناسبی به تن داشته باشند و دارای گواهینامه سلامت باشند .

همچنین علاوه بر رعایت نظافت شخصی کلیه ضوابط و مقرراتی که از آلودگی محصول جلوگیری می کند را در سالن بسته بندی خرما رعایت کنند.

مواد شیمیایی و مواد سوختی باید دور از سالن بسته بندی و در محلی امن قرار داده شوند. بازدید کنندگان از سالن بسته بندی باید مقررات بهداشت فردی را رعایت نمایند.

همچنین می توانید نیم نگاهی به مقاله مناطق کشت خرما  داشته باشید و از نقاط دقیق کشت خرما در کشور آگاه شوید.

بهداشت فردی در کارگاه بسته بندی خرما

کلیه افراد باید از نقش و مسئولیت خود در جلوگیری از آلودگی محصول خرما و سلامت جامعه آگاه باشند.

هر فرد باید بیماری واگیردار با علائم بیماری خود را به اطلاع مدیریت برساند و در صورت لزوم تحت آزمایش های پزشکی قرار گیرد.

مطالب زیر نیز باید به وسیله کلیه افراد رعایت شود:

زیورآلات شخصی مانند جواهرآلات و ساعت نباید همراه افراد شاغل در سالن بسته بندی باشد.

کلیه افراد باید دست های خود را در شروع کار و بلا فاصله پس از خروج از توالت، شستشو و ضد عفونی کننده یاد آوری – برای کار در کارگاه های بسته بندی خرما باید کلیه ضوابط استاندارد ملی ایران شماره ۱۸۳۶، اصول کلی بهداشت در مواد غذایی رعایت و اجرا شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *